Ovi Raishiin - første øvingshelg med forestillinga "Mun kultani - Mitt gull"   

Ovi Raishiin - første øvingshelg med forestillinga "Mun kultani - Mitt gull"   

Kyläpeli 

VÅR EGEN HISTORIE

”En handling i barmhjertighetens navn”, sa Læstadius. Men myndighetene i Norge og Sverige beskylder samiske familier for menneskehandel, de sier de samiske familiene kjøper unger fra nødstilte familier i Tornedalen, tar ungene med over til Ruija der de selger dem som tjenere til befolkninga. 

Brødrene Erkki og Vilhelm var født i Tornedalen rundt 1830, men ble skilt da de var små. Erkki ble sendt til Ruija for å få et bedre liv, mens lillebror Vilhelm ble værende hos moren. På dødsleiet ber moren den yngste broren hjelpe henne å finne Erkki - som er vokst opp i Reisadalen.

OM LANDSBYSPELET

Kyläpeli er en kulturell helaften som starter på Halti kulturscene med en historisk innføring, deretter blir publikum transportert i busser – med stopp underveis – til Ovi Raishiin i Saraelv. På bussen og på stoppstedene får publikum oppleve kvensk kultur og språk, og vil inviteres til å leve seg inn i  den tiden spelet har sitt utspring. Etter forestillingen blir det salg av mat og drikke på Ovi Raishiin, før musikerne spiller opp til gammeldans (18 års aldergrense) i høstmørket. Busstransport tilbake er også inkludert.

BILLETTER

Starttidspunkt alle dager: kl 17
21.9  Generalprøve kr. 300, bussretur kl. 21
22. 9 Forestilling kr. 490, bussretur kl. 21 (Gammeldans kr 160, bussretur kl. 24)
23. 9 Forestilling kr. 490, bussretur kl. 21 (Gammeldans kr 160, bussretur kl. 24)
Oppmøte og oppstart på Halti kulturscene

Billettsalg via www.halti.no og på e-billett

om prosjektorganisasjonen og våre støttespillere 

 

BILDER FRA PRØVER PÅ OVI RAISHIIN OG HALTI
Foto: Inger Birkelund